4 din 10 Firme Postează Joburi False

Postat în Inspirația Zilei
4 din 10 Firme Postează Joburi False

#62


În ultimele zile, sau rostogolit pe internet numeroase articole care discută despre fenomenul joburilor "fantome" - anunțuri de angajare postate de companii care nu intenționează să angajeze imediat.

 

Conform unui studiu prezentat de CBS News, 40% dintre companii recunosc că au postat astfel de anunțuri.

 

Noi, la MULTIJOBS, considerăm că această practică nu trebuie percepută în mod negativ.

De fapt, din perspectiva noastră, nu este vorba despre anunțuri false, ci despre un proces matur și responsabil de recrutare. Companiile serioase își doresc să fie mereu pregătite pentru eventuale schimbări neprevăzute, cum ar fi demisiile spontane ale angajaților sau necesitatea de a crea noi poziții într-un timp foarte scurt.

 

Păstrarea unei baze de date actualizate cu potențiali candidați este esențială pentru a răspunde rapid și eficient la nevoile de personal. Astfel, aceste anunțurile pot face parte dintr-o strategie de resurse umane bine gândită, menită să asigure continuitatea și creșterea sănătoasă a companiei.

 

Pentru candidați, este important să înțeleagă că nu toate joburile postate vor fi ocupate imediat. Uneori, companiile colectează CV-uri pentru a fi pregătite pentru viitor. Acest lucru nu trebuie să îi descurajeze pe cei care aplică. Fiecare aplicare poate reprezenta o oportunitate de a fi luat în considerare pentru viitoare roluri deschise.

 

Candidații ar trebui să rămână optimiști și să continue să aplice la joburile disponibile, chiar dacă răspunsul nu vine imediat. Aceasta este parte din realitatea complexă a pieței muncii actuale, unde flexibilitatea și pregătirea sunt cheia succesului.

Distribuie acest articol

Articole similare

Citește și recomandările noastre

2 mai 2024
Inspirația zilei
Cum Am Ajuns să Sărbătorim Ziua Muncii pe 1 Mai
#18   Ziua de 1 Mai, cunoscută global ca Ziua Muncii, reprezintă un simbol al recunoașterii drepturilor muncitorilor...
13 mai 2024
Inspirația zilei
Secretul unei Munci mai Bune
#24 Exista un discurs TED foarte popular prezentat de Shawn Achor*. El vorbește despre cum fericirea influențează succesul la...
7 mai 2024
Inspirația zilei
Marea Masă de Oameni Irelevanți
#20   În lumea modernă, tehnologia avansează într-un ritm accelerat, schimbând fundamental modul...
10 iunie 2024
Inspirația zilei
Multitasking-ul - Cel Mai Mare Dușman al Productivității
#44 Există numeroase studii care indică faptul că multitaskingul reduce productivitatea. Unul dintre motivele principale...
WhatsApp