#92
Dacă gestionezi procesul de recrutare, trebuie să ții cont de acești indicatori. Acest articol te va provoca să îți evaluezi strategiile și să descoperi unde poți face îmbunătățiri.
- Câți candidați aplică în medie pentru fiecare poziție deschisă?
- Exemplu: Pentru o poziție deschisă, sunt în medie 29 de aplicanți. Este acest număr suficient pentru a găsi candidatul ideal?
- Care este costul mediu per angajare în compania ta?
- Exemplu: Costul mediu per angajare este de 5.425 RON. Este acesta un cost justificat pentru calitatea angajaților obținuți?
- Câți dintre cei intervievați primesc de fapt o ofertă de angajare?
- Exemplu: Doar 28% dintre candidații intervievați primesc o ofertă. Reflectă acest procent eficiența procesului de selecție?
- Ce procentaj din ofertele de angajare sunt acceptate?
- Exemplu: 89% dintre ofertele de angajare sunt acceptate. Reprezintă acest lucru un semn al atractivității ofertelor tale?
- Câte dintre pozițiile deschise sunt ocupate intern?
- Exemplu: 24% dintre poziții sunt ocupate de candidați interni. Cum contribuie acest procent la dezvoltarea talentelor interne?
- Ce procent din angajări provin din recomandări interne?
- Exemplu: 30% din angajări sunt realizate prin recomandări, iar acestea au o retenție cu 70% mai mare. Este suficient de valorificată rețeaua de recomandări interne?
- Cât de eficientă este comunicarea prin mesaje text în procesul de recrutare?
- Exemplu: Rata de răspuns prin mesaje text este de 8 ori mai mare decât prin e-mail. Este această metodă integrată în strategia ta de recrutare?
- Cât durează, în medie, ocuparea unei poziții vacante?
- Exemplu: Timpul mediu de ocupare a unei poziții este de 38 de zile. Este acest interval suficient de scurt pentru a nu pierde talente valoroase?
- Cât de eficient este fiecare canal de recrutare folosit?
- Exemplu: Eficiența surselor de recrutare variază în funcție de canal. Este diversificată suficient sursa de candidați pentru a acoperi nevoile companiei?
- Care este rata de fluctuație a personalului în compania ta?
- Exemplu: Rata de fluctuație variază în funcție de industrie. Este această rată un indicator al unui mediu de lucru stabil sau instabil?
- Cât de satisfăcuți sunt candidații după procesul de recrutare?
- Exemplu: Satisfacția candidaților este esențială pentru atragerea de talente. Cum afectează această satisfacție reputația companiei?
- Cum măsori calitatea angajărilor realizate?
- Exemplu: Calitatea angajărilor este evaluată printr-o combinație de metrici de performanță. Cum asiguri că noii angajați se ridică la nivelul așteptărilor?